Apetina
19 listopada, 2022Czy właściciel marki Apetina posiada polski kapitał?
Sery Apetina należą do serów typu śródziemnomorskiego, będących istotnym elementem sztuki kulinarnej tego regionu. Potrawy kuchni basenu Morza Śródziemnego cechuje duża ilość warzyw, bogactwo kolorów i smaków oraz aromatyczne przyprawy. To kuchnia różnorodnych serów, wśród których najpopularnieszy jest ser solankowy, nazywany również serem typu feta.
Co jeszcze warto wiedzieć o marce Apetina?
Ofertę serów Apetina wyróżnia rozmaitość sposobów podania: od najprostszych, w tradycyjnych bloczkach, które można samemu pokroić, poprzez kostki w zalewie solankowej z wygodnym koszyczkiem do odsączania zalewy, na gotowych kostkach w zalewie olejowej z dodatkiem np. zielonych oliwek czy suszonych pomidorów kończąc.
Wpis zamieścił/a:
kasbar
Źródło danych:
http://www.arla.pl/nasze-marki/arla-apetina/